Isnin, 8 Mac 2010

Blogger USM

3/08/2010 03:22:00 PTG

Salam..

kali aku tidak mahu bercerita panjang.. banyak betul kerja minggu ini dan seterusnya.. minggu ini:

1. kena hantar report
2. uruskan jemputan untuk dinner biomed
3. persediaan untuk kejohanan taekwondo di Kuala Terengganu
4. study untuk CA (nasib ditunda)
5. Study OSPE
6. latihan tarian untuk persembahan dinner
7. persediaan presentation
8. kerja kursus
9. byk lagi (tgk plan yg tidak terikut2 ini)


kata pendek dah panjang pula aku menulis nih.. ok2 kembali ke tajuk utama.. nih aku nak ajar korang2 yang pelajar usm supaya menjadi bloger usm.. tengok aku dah ada badge dia.. terima kasih kepada guru yang mengajar aku kak nad..

nih aku turunkan ilmu dia kat korang.. cara2 meletakkan badge (lencana) bloger usm:

1. buka papan pemuka (dashboard)
2. pergi ke reka letak (layout)
3. pergi ke edit html (BI pun sama kot)
4. di ruangan edit templat pergi ke bawah sekali sehingga anda jumpa perkataan < /body >
5. selepas jumpa salin dan tampalkan ini:

sebelum perkataan < /body > tersebut.
6. tengok pratonton (preview).
7. jika anda dapat melihat ini:


maksudnya anda telah berjaya
8. klik simpan (save) dan anda telah berjaya.. yahoo!!!!!!!

Special Thank to ~MereLy Me~ (http://only-me2you.blogspot.com/)

selamat mencuba.. klu tidak berjaya hubungi lah ye.. haha

Wasalam ~(@_,@)~

5 comments:

AnNe berkata...

haha...
bagus btol la bkongsi ilmu...
x sia2 ilmu yang dperturunkan...
=P

P/S: gud lark 4 ur CA & OSPE...=)

Mohd LukMan berkata...

tq2.. hehe

khairina berkata...

dh lme x singgah kt cni...gud luck

Mohd LukMan berkata...

hehe.. tq khairina.. kita mesti sibukkan skrang?? haha

chanz berkata...

Bai...BLOGGER bukan bloger...