Isnin, 22 Februari 2010

my friend (s)

2/22/2010 03:33:00 PTG


salam..

kawan?? seronokan kalau kita ada ramai kawan.. tapi ada orang cakap kawan ketawa senang di cari, kawan menangis susah nak jumpa.. tapi takan kita nak menangis sama-samakan?? hoho

anda-anda rasa macammana?? hmm sebenarnya kalau kita ramai kawan.. susah hendak menjaga hati setiap kawan kita.. kadang-kadang secara tidak sengaja kita melukakan hati kawan kita..

sahabat?? apa bezanya?? kalau kita berkawan sehingga jadi sahabat.. apabila ada sedikit salah paham.. alamatnya sukar nak di pulihkan semula.. pernahkah anda-anda mengalaminya??

entahlah.. mungkin aku masih belum mahir dan persahabatan.. aku tidak tahu macam mana nak puaskan hati semua kawan-kawan aku.. aku dah buat yang terbaik.. berusaha untuk tidak menyingong dan mencalarkan hati mereka.. tapi aku manusia biasa tidak lepas dari melakukan kesilapan..

anda-anda yang mahir dalam persahabatan.. bantulah aku.. aku dah tidak tahu mahu buat bagaimana?? munkin akukah yang salah dalam mengenali kawan-kawan aku.. entahlah..

wasallam ~(@_,@)~

10 comments:

seri berkata...

halooo kawan,ha2

mengikut pandangan sy yang rabun nih,

kite kena jadi natural.

jangan jaga sangat hati kawan smpai kite bukan lagi diri kite.


kesimpulanya


biarkan persahabatn tu berlaku scara semulajadi

sy pn mcm awak jugak,kite sume sma..okei.

cj'alhafiz berkata...

"yo!! my frendz....." tegur aku..
tapi tak berbalas n then tarik muka. aku silap org kah?? x mungkin... mmg betul dia....awat sombong smcm...

haha!!! pastu aku dah tak kawan ngan dia. malas....dulu wat tak knl. pastu terhegeh2 msg la.....jmput g raya umah la. sorry naik lorry.. x nyesal pun hilang kawan macam tu.

my prinsip: kalo ko nak kwn ngan aku, aku ok ja. kalo ko taknak kawan ngan aku pun ok. i just dont care...

AnNe berkata...

saye x la mahir sgt...
tp ley la bagi nasihat sket2...
mmg ssah nak puaskan hati smua org...
ble ada yg puas, ada gak yg x puaus hati...
klau ada buat kwn tsinggung, cpt2 la mntak maaf walaupn tu bukan salah kita...
bagi nasihat @ teguran dgn baik and kalau rasa teguran tu akan sakitkan hati dia, mntak maaf la cpt2...
jangan biar lama2...

Mohd LukMan berkata...

seri: i agree with u.. botul jga kan.. huhu

cj: klu aku leh buat cam ko kan bagus.. tapi aku xsanggup.. huhu

anne: tapi kita xtau pun kekadang salah ape?? klu tya kompom dia membisukan.. pening dah memikir.. klu duk sesorang xberkawan org ckp ape plak..

cj'alhafiz berkata...

hahaha....ko xyah la ikut prangai cam aku. tapi kan...ko jgn terlampau pilih kawan..... kawan ja ngan sesapa, yang penting ikhlas.....jgn paksa2. kalau ko rasa takleh nak kwn ngan org tu...xyah le kawan....at last ko duk asyik mengata dia ja....
tak pasal2 dapat dosa.....

Mohd LukMan berkata...

sebab kena jupa gak r masalahnya.. dah satu ..... huhu

lea berkata...

aku suke gambar tue!

AnNe berkata...

ak stuju dgn che joe...
kalau stakat jumpa je, juz 'hi..hi..bye..bye...' je la...
kalau ko tegur tp dia x balas, maybe dia tgh badmood ke ms tu...
x pn maybe dia lupa pakai lens @ spec ke so dia x nmpak ko...
kalau nxt tyme ko tgur dia n dia wat x layan gak, biar je la...
x yah la pkir sgt ttg dia...
ramai lagi yg nak kawan dgn ko...
yang penting, jangan SOMBONG...=)

DarkArtz berkata...

aku pun cam che jo gak.......
bila aku berkawan, aku akan cuba tegur orang........
bila tengok orang tu dok cam sombong atau malas nak layan.........
ada setengah orang, dia layan kita ni cam tak layan kawan dia yang lain..........
cthnya orang yang ada jawatan tinggi nih........
last2, aku pun malas nak layan dia.........
hahahaha.........

khairina berkata...

y penting ikhlas...x ksahla pe org pk..y pnting kite...ble ikhlas..smua jd..