Isnin, 16 Mac 2009

a moment to gather a walk to remember

3/16/2009 01:37:00 PG










Tajuk kat atas tu adalah tema untuk BIOMEDICINE NIGHT '09 yang diadakan kat Dewan Nurani pada 13 Mac 2009. program ini dianjurkan oleh pelajar biomedicine tahun 3.. antara objektifnya adalah untuk mengeratkan pelajar2 biomedic, antara para pensyarah kami, meraikan pelajar final year disamping bertukar2 idea dan pandangan untuk memajukan lagi sains biomedikal dan industri biomedikal. biomedic adalh kos tersulung yg diwujudkan kat PPSK.. lulusan biomedic bukan shj untuk berkerja sebagai technologies, tapi lebih kepada industri yg penting.. sebab apa penting???



gambar masa BIOMEDICINE NIGHT

cuba anda fikir betapa pentingnya kesihatan pada setiap orang.. setiap orang akan mengiginkan kesihatan yg baik lebih daripada segala-galanya. walaupun seseorang itu kaya, kekayaannya tak bermakna jika dia sakit.. dan kesihatan juga penting untuk mengeratkan dan mendekatkan diri kita dgn pencipta ALLAH sebab kalau sakit akan menjejaskan ibadat kita seharian... sebab itulah industri biomedikal ini mempunyai masa depan yang cerah jikalau nak dibandingkan dengan lain.. sebab tu kitorang dikurniakan IJAZAH SARJANA MUDA SAINS KESIHATAN.

Biomedicine adalah tulang belakang kepada bayak field lain seperti dietitik, forensik, sinaran, persekitaran, audio, speech n perubatan itu sendiri.. haha.. jangan jeles...

walaumacamanapun... kita mestilah bersatu untuk memajukan lagi industri future ini kalau inginkan Malaysia setanding dgn negara maju lain.. di negara maju bidang ini sangat pesat membangun.. boleh dikatakan setiap hari akan ada penemuan baru terutamanya bidang biologi molekul.. WE ARE THE FUTURE...

5 comments:

chanz berkata...

POYOOOOOOOOOOOOOOO. hang telah ditagged

justin_lover^^ berkata...

yeke...tulang belakang?
aku xcaya..UWEEEKKKKK

justin_lover^^ berkata...

yeke...tulang belakang?
aku xcaya...uweeekkkkk

Mohd LukMan berkata...

ye le tulang belakang. kan korang belajar subjek kitorang mase 2nd year.. haha.

tanya skit siapakah gerangan tuan/cik hamba yang bergelar justin_lover^^???

lea berkata...

justin_lover???
tu tugas ko utk find out cari siapa die??
ari suka hati sgt kasi tugas kat dak forensic..
ni tugas ko lak..
hak3