Khamis, 9 April 2009

jogging yang ada dua perasaan...

4/09/2009 02:21:00 PG


salam...

petang semalam aku pergi jogging(bahasa melayu pun ejaan dia jogging gak ke??). lebih kurang pukul 6.20 ptg aku keluar dengan hakim ke trek jogging.. sebenarnya aku yang mencadangkan untuk jogging.. aku sesaja ajak Azahiri masa aku jumpa dia di bilik Che Jo...

tapi sebenarnya tak berniat pun nak jonging.. tak tahulah rasa macam penat pulak.. maklumlah dah berminggu tak jogging sebab sibuk dengan CA, OSPE, 'Lab Report'(ni dalam BI) dan sebagainya.. selalunya aku akan jogging paling kurang sekali seminggu. kekadang aku main tenis (tapi men dgn dinding je.. krn dinding je yg nak men dgn aku.. huhu) ataupun aku pergi 'Gym'( ni pun dalam BI ek)....

jadi petang tadi aku berpeluang berjoging dengan mereka (Aza, Che Jo, Hakim n Azmir-tak tau le tetiba dia nak joging). tapi masa aku jonging aku telah dapat merasai dua perasaan sekaligus... nak tau tak apa dia???

pertama: sebenar untuk apa aku joging sebab aku nak mengurangkan tekanan.. yelahkan musim nak peperiksaan nih, jiwa dan raga tertekan... tapi apa yang aku dapat petang semalam sangat berbeza.. aku bertambah tertekan.. nak tau tak kenapa?? kerana aku dimain-mainkan.. siapa yang buat macam itu??

tak payahlah aku beritahu... biarlah aku simpan perasaan aku nih.. tapi aku berikan sedikit klu.. mereka itu ada dan sama-sama berjoging dengan aku... dan memang mereka selalu membuat aku begini... tak pelahkan sebab aku nih memang penyabar.. ayah dan mak aku pun cakap macam itu.. akulah yang paling penyabar dalam adik beradik aku.. biasalah kami nih kan ada sedikit darah keturunan Mami Penang yang memang terkenal dengan kegarangannya...

kedua: selepas berjoging aku dapat merasakan satu keseronokan walaupun tertekan.. nak tau kenapa?? hehe ............. sebenarnya selepas berjoging aku ke PA di PPSK.. aku nak tengok keputusan CA Genetik Manusia... bila aku tengok.. argg.. tak percaya aku dibuatnya.. inilah kali pertama aku dapat keputusan sebegitu.. paling baik daripada keputusan CA yang sebelumnya.. sejak tahun satu lagi...

dan lepas itu kami( kenapa kami?? adalah orang-orang itu) melihat pula keputusan 40% untuk farmakologi.. argh... pun keputusan yang tak dijangkakan.. selepas aku melihat semua itu.. aku rasa makin bersemangat untuk belajar... aku tak akan putus asa walaupun selalu menghadapi pelbagai dugaan dan tekanan dari 'mereka-mereka' itu.. nih lah menyebabkan aku gembira dalam tertekan..

kepada kawan-kawan aku nasihatkan pekakan telinga untuk tidak mendengar kata-kata yang akan menjatuhkan semangat kita.. macam satu kata-kata semangat ini:

hidup jangan cepat putus asa..
buat keputusan dengan kehendak sendiri...
jangan mudah poercaya pada seseorang..
nanti makan diri....
baru hidup ini happy...
biar dugaan datang mengunung hadapi dengan tabah..
langit x selamanya kan mendung..
suatu hari pasti akan hadir mentari menyinari kegelapan..

renung-renugkan.. dan selamat beramal... haha

(p/s: aku juga ingin mengucapkan Selamat Menghadapi Peperiksaan dan Good Luck kepada Kak Nadia.. haha.. maaf ye tak tahu pun Kak ada blog.. tu yang tak wish.. hehe dan terima kasih kat Kenny coz sudi meminjamkan laptopnya tuk aku post entry nih.. huhu)

Wasalam... ~(@_,@)~

13 comments:

DarkArtz berkata...

ooo, kau memang tak nak jogging lah dari mulanya???
tapikan, kenapa kau rasa tak best pula??
aku rasa inilah jogging yang paling best sebab ada banyak orang sekali.......
selalu aku dengan hakim atau sensorang je.........

cj'alhafiz berkata...

aduss!!! rasa macam di tusuk2 ngan sembilu...haha!! leks r lukman...
aku memang bengong...haha!! janga r tension sgt....

aku pun da cuak r malam tadi, dua msg aku ko tak balas. nak ajak ko mkn...ingt da tak mau makan ngan aku dah....haha!!

haha....nati mai bilik aku lg, coz kita tak abis lagi bncg patho..haha

p/s: aku main2kan ko dpn2 takpa lukman... kalo aku main2kn ko tanpa pengetahuan ko cm mana...?? haha... Sorry nek lori, len kali aku main2kn ko lagi...gyaha!!

lea berkata...

lukman...
ade award utk ko...
dtg amek kat blog aku yer...
lalalalalala

hanisah berkata...

sape yg maen2kan ko tu? haha..kesian2..sabar laa ye..lalala~







p/s carrymark utk immune pn dh leh tgk..kat dpn pintu bilik dr.rapeah...ngan carrymark micr0be...siap ade brape markah per 40 lg...aku ter0k..aiseh...

Mohd LukMan berkata...

DarkArt: ada sebab2 tertentu

cj'alhafiz: yelah.. pasni buat lagi..

lea: award?? nanti aku tengok

hanisah: aku dah tengok tadi.. xsegembira semalam lah result dia.. huhu...

lea berkata...

kecian ko kan..
selalu kena buli...
hehehe...

Mohd LukMan berkata...

lea: xpelahkan.. aku nih penyabar.. terharu seh.. ada gak org siankan aku. t.ksh... huhu

AnNe berkata...

"kak nadia"?
diriku kah??
haha...~
makaceh~ =)

Mohd LukMan berkata...

AnNe: Sesama... nape ada tanda(")? sebab pgl Kak ke? cam segan je nak panggil Nadia coz Hakim panggil Kak Nadia.. xpe kan?? huhu....

AnNe berkata...

hakim panggil kak nadia?
sejak ble plak?
slama ni panggil nad je...
x pnah dgr plak dia panggil "kak nadia"...
bdak2 pmpuan ni je yg panggil "akak" --> atin, anis, fasih, tengku nadia, mimi, pinaz, ain...
haha...~

Mohd LukMan berkata...

AnNe: ye ke.. hehe.. xpe r nanti pangil nadia je... tapi nanti tertukar r ngan nadia yg satu lagi.. camne?? hikhik

AnNe berkata...

haha...~
x kan tertukar punya...
lagipun da biasa dah bleorang panggil 'nadia', dua2 bpaling...
hahaha...~

Mohd LukMan berkata...

baiklah kak eh nadia.. huhu...
slamat berkenalan... haha (padahal dah lama kenal pun) koyakan aku nih.. hikhik.....