Isnin, 13 April 2009

Organisma Seni

4/13/2009 05:46:00 PTG


salam...

tadi aku baru sahaja menamatkan kertas pertama: mikrobiologi...

wah... di luar jangkaan.. sagat lah lah lah senang... ceh... kali pertama aku jawab tanpa menghabiskan kertas yang dibekalkan.. huhu.. selama ini apabila aku menjawab soalan exam pasti kertas yang dibekalkan tidak mencukupi sebab banyak sangat benda yang hendak dijawab.. tapi kali ini lain pula..

aku pun tak tahulah nak buat apa dengan organisma seni ini.. tak ada idea langsung nak goreng.. lebih susah dari soalan anatomi.. huhu... sebenarnya aku ni memang tak suka sangat dengan subjek ini.. dari matrikulasi lagi... tapi bagi kami student BIOPERUBATAN mikrobiologi memang subjek yang penting.. nanti kami ada dua subjek lagi yang berkaitan dengan mikrobiologi.. Mikrobiologi Perubatan dan Parasitologi Perubatan.. cam mana nih...

dan aku lebih meminati subjek PATHOLOGY.. aku kalau baca nota patho akan beri tumpuan yang penuh tak mengantuk pun.. tapi kalau baca note mikrobiologi mesti mengantuk.. note mikrob bagi aku adalah ubat tidur.. huhu....

apapun aku dah buat terbaik.. haraplah aku dapat keputusan nanti baiklah juga dan dapat mencapai yang baiklah juga...

wasalam.. ~(@_,@)~

8 comments:

hanisah berkata...

at last..aku jmpe gak org yg ske patho! sme laa kte..haha...tp aku bca patho x abes lg....isk3... eh..td kan, aku tnye dr.nik...aku lpe nme mycobacterium yg photochromogen tu....dr.nik pn tlg aku...lalalalala~ aku syg dia..lalalala~

lea berkata...

menyempat jer ko update blog yer..
laptop sapa lak ko gune ni??

aku pun xsuke mikrob..
nasib tak amek sem ni...
huhu

DarkArtz berkata...

maaf ek, tapi aku agak keliru dengan entri kau pada kali ini.........
mula-mula kau kata senang exam hari ni, kemudian kau kata susah........
hahaha, bagi aku nota patho tetap ubat tidur.......
nanti la aku try imunkan nota patho.......

Mohd LukMan berkata...

nisah: ye ke suke patho.. xaci r ko tanya jawapan.. aku pening pikir nak tulis ape.. sedih tul...

lea: a'a kan aku nih.. masa ada laptop jarang nak post entry, bila xde nih rajin lak.. hehe...

aku kan lepak blk che jo setiap mlm.. guna r dianye ke azmirnye ke..

sukelah tu xambik microb

d.art: mkn r ubat antingantuk

hanisah berkata...

eh...aku bkn tnye direct laa... aku x ingat nme mycobacteria tu.... aku dh t'tukar2... yg photo,scotochromogen tu.... aku tnye la...yg ni bt0l ke M.marinum? yg ni bt0l ke M.tb, yg ni btol ke M.szulgai? haa...cmtu arr...bkn tnye direct pn....

Miss Q berkata...

wah..ko suke patho ek..bagusnya..

Mohd LukMan berkata...

nisah: alah best r tu.. huhu mesti dpt A- or B+ kan.. huhu

Miss Q: a'a best r patho.. leh tau psal penyakit... eh.. takut r tengak pic mata ko.. mata satu lak tu...hehe

superduperultraluvly berkata...

pOyO!!!!